marți, 5 aprilie 2011

Scrisul iti releva personalitatea

Inclinarea scrisului

Se spune ca inclinarea catre dreapta a scrisului este una obisnuita si ca cei care isi aseaza literele orientate spre stanga depasesc limitele normalitatii. Cu toate acestea , s-a observat ca , adeseori, cei care tind sa isi incline in scriere literele spre dreapta sunt oameni foarte activi sau grabiti.
Literele inclinate spre dreapta in scrierea de mana indica , de obicei, nevoia de comunicare , dar nu si felul in care se materializeaza aceasta.De exemplu , o astfel de scriere poate transmite ca persoana respectiva isi doreste sa fie prietenoasa , sau manipulativa , ori cordiala , sau bagareata .Ei i-ar place sa controleze oamenii sau sa fie iubitoare ori incurajatoare , pentru a numi numai cateva posibilitati.
Literele drepte , neinclinate , indica , de cele mai multe ori, independenta ori un mare nivel de autocontrol. In acelasi timp , o persoana care scrie astfel tinde sa fie rigida sau metodica.
Scrierea oblica spre stanga este interpretata ca o directionare catre mama sau trecut.In acelasi timp, aceasta orientare a literelor pare a fi specifica mai ales femeilor dar si oamenilor marcati de un dezechilibru in relatia cu parintii.


Literele inclinate spre stanga denota emotivitate si rezervare. Cel ce scrie in aceasta maniera are nevoie sa fie sincer cu el insusi in primul rand si poate fi manat de resentimente atunci cand alti oameni incearca sa il forteze sa se angajeze fata de ei.

Ascendenta sau descendenta scrierii

Atunci cand cineva are tendinta de a scrie cu linii descendente , inseamna ca poate fi influentat de o depresie ori pesimism.

Turnura ascendenta a scrisului indica optimism si nevoia de a progresa.

Marimea scrisului

Scrisul de mana este caracterizat de trei zone orizontale : zona mijlocie, cea superioara si cea inferioara. In medie, scrierea oamenilor cuprinde cate 3 milimetri pentru fiecare zona , ceea ce inseamna o inaltime totala de aproximativ 9 milimetri .Mai mult decat atat , este considerata fi o scriere mare ; mai putin, o scriere mica sau marunta.
Literele mari folosite in scris sunt specifice oamenilor deschisi , extrovertiti .In acest fel, ei dau dovada de incredere in ei insisi , desi acest comportament nu se poate manifesta si in prezenta strainilor.Scrierea cu caractere mari este specifica oamenilor cu o atentie distributiva , avand talentul de a se ocupa de mai multe lucruri deodata.
Scrierea cu litere mici poate semnifica, de obicei, contrariul.Scrisul marunt indica o persoana ganditoare, obisnuita sa reflecteze indelung, ori una cu preocupari intelectuale. In acelasi timp, acest fel de scriere este specific adesea unor oameni care detin un mare nivel de concentrare sau se pot focaliza cu usurinta asupra detaliilor. Ei dau cele mai bune rezultate atunci cand li se da cate o sarcina pe rand, astfel incat sa nu isi risipeasca focalizarea.


Daca scrisul este mic si delicat sau elegant , el indica pe cineva care nu are mare abilitati de comunicare, cu exceptia catorva persoane care ii sunt foarte apropiate. Astfel de oameni nu reusesc , in general, sa se integreze cu usurinta in viata sociala.

Presiunea scrisului

Un scris apasat denota angajare , daruire, devotament si o abordarea serioasa a lumii din jur.Daca scrisul este foarte apasat , inseamna ca persoana respectiva devine foarte inhibata , tensionata sau iritata uneori , putand avea izbucniri temperamentale atunci cand i se pare ca cineva ii aduce critici.Astfel de oameni actioneaza mai intai, si abia dupa aceea (isi) pun intrebari. O scriere foarte apasata este adeseori constata in cazul criminalalilor cu sange rece.
Scrierea putin accentuata , fara o mare presiune asezata pe unealta scrisului , demonstreaza sensibilitate fata de atmosfera inconjuratoare si empatie fata de oameni .Totodata, scrierea fara o mare apasare este specifica persoanelor de sex feminin.
Atunci cand presiunea scrierii este variabila, literele fiind cand apasate, cand foarte usor conturate , este probabila o vitalitate scazuta a persoanei respective.

Zona superioara a scrisului (literele l , t , h , etc.)

Regiunea de sus a scrierii indica ceea ce se gandeste, felul in care se gandeste , ambitiile si idealurile, precum si imaginatia, mandria si parerile etice.


Scrierea ampla , inalta a partii superioare a literelor b, d, f, h,l,t semnifica ambitie si vointa in realizarea obiectivelor.Daca partea superioara a acestor litere este foarte extinsa , asta inseamna ca o persoana are asteptari sau sperante nerealiste cu privire la telurile pe care isi doreste sa le atinga.
In cazul cand zona superioara a literelor b, d, f, h,l,t are o inaltime medie , se presupune ca autorului scrierii ii place sa se gandeasca temeinic la lucrurile din jur si isi foloseste imaginatia intr-un fel foarte creativ.
O zona superioara foarte larga sau lata indica tendinta de a visa si a amplifica in minte idei si aspiratii.
Daca partea superioara a scrisului este mica , acest lucru denota ca persoana respectiva isi pune frau imaginatiei si se concentreaza pe indeplinirea stricta a sarcinii sau activitatii in care este implicata.

Partea inferioara a scrisului (literele f, g, j, p , q , y)


Regiunea de jos a scrierii cuprinde modul de manifestare a lucrurilor si evenimentelor care nu au ajuns inca la cunostiinta celui care scrie.
Buclele sau liniile inferioare ale literelor sunt variate si poarta diverse semnificatii.
O linie inferioara dreapta arata nerabdarea de a finaliza un lucru inceput.
O bucla inferioara semirotunda sugereaza evitarea agresivitatii si confruntarilor.
O bucla inferioara plina , ovala , executata apasat , denota un mare potential energetic , senzualitate sau ambitia de a face bani.
O bucla inferioara plina , trasata fara o mare apasare , indica nevoia sau dorinta de siguranta.
Daca buclele si liniile din partea de jos a literelor sunt diverse si variaza ca forma , cel care scrie se poate simti instabil si nefocalizat emotional ori sentimental.

Spatiile dintre litere

Potrivit grafologiei , spatiile dintre litere reprezinta felul in care te simti atunci cand socializezi , te exprimi in comunicarea vebala sau modul in care te bazezi pe intuitie in relatiile sociale.
Cand literele cuvintelor sunt extrem de conectate una de cealalta , aceasta este tendinta unei persoane cu o gandire foarte logica sau sistematica.
In cazul cand numai unele litere raman nelegate de cele alaturate , se sugereaza ca este vorba despre cineva inzestrat cu intuitie sau un talent artistic.
Atunci cand cea mai mare parte a literelor nu este caracterizata printr-o conectare grafica , este vorba adeseori de un om egocentric.


Spatiile mari dintre litere sugereaza fie dorinta unei persoane de a lasa ca vorbele ei sa capete importanta si sa fie remarcate , fie nevoia ei de a se exterioriza fara constrangeri de nici un fel.Uneori, astfel de oameni evita sa se integreze intr-o colectivitate sau un grup , preferand sa fie singuri.
Spatiile mici dintre litere indica ori o pesoana dinamica , gata sa actioneze , sau dorinta /aspiratia de fi impreuna cu ceilalti , dar oamenii caracterizati de o astfel de scriere pot fi uneori vulgari sau bagareti , mai ales atunci cand scrisul este lipsit de finete.

Spatiul dintre randuri

Mostrele de scriere pentru studiul grafologic trebuie sa fie execut

ate pe foi albe , fara linii orizontale , mai ales in scopul evidentierii spatiului dintre randurile scrise. Adeseori, distanta dintre randuri descrie ceea ce este in mintea celui care scrie.
Spatiile mari intre randuri sugereaza dorinta de a sta deoparte si a privi lucrurile in perspectiva , dar si tendinta de a se incadra intr-o viata ordonata si sistematica.
Distantele mici intre randuri denota ca cel care le-a scris obisnuieste sa se angajeze sau sa se implice profund in actinuile pe care le face , ori ca ii place sa se integreze in grupuri si colectivitati de oameni. Persoanele caracterizate de spatii micii intre randuri si care au un scris mai curand liber in structura pot da tot ce au mai bun in ele atunci cand isi insusesc disciplina de a ramane calme in momentele tensionate.
Ritmul scrierii

Atunci cand cineva scrie nestavilit , spontan , fara a intreruperi , se presupune ca este caracterizat de ambitie, activism , neastampar , nerabdare si agilitate a gandirii.
Pauzele evidente din timpul scrisului indica inflexibilitate , prudenta , lentoare , planificare si tendinta de a intinde capcane celorlalti.

Aceste trasaturi si interpretari ale scrisului pot constitui un mic dar util ghid despre comportamentul oamenilor si despre felul in care interactioneaza acestia in societate. Totodata , ai ocazia de a iti analiza scrisul tau de mana si de a descoperi noi lucruri despre tine sau de a-ti confirma niste incertitudini legate de personalitatea ta. In acest fel, poti verifica cat de eficiente sunt aceste simple indicii grafologice in relevarea caracterului unei persoane.


Pianul — o fereastră spre lumea muzicii


„INSTRUMENTUL muzical desăvârşit“ — aşa consideră unii pianul. De o adaptabilitate şi expresivitate aparte, pianul e la el acasă atât în lumea muzicii clasice, cât şi în universul jazzului şi al muzicii pop. Se remarcă pe scenele de concerte atât prin impetuozitate, ca instrument solistic, cât şi prin discreţie, ca instrument de acompaniament pentru un cântăreţ timid. „Poate ţine locul unei întregi orchestre“, dar se şi poate armoniza uşor cu aproape orice instrument. Descris drept „echivalentul muzical al paletei pictorului“, pianul a inspirat unele dintre cele mai frumoase compoziţii muzicale scrise vreodată. Dar cine a inventat pianul şi de ce se bucură acest instrument chiar şi în prezent de o atât de mare popularitate?

Constructorul italian de instrumente Bartolomeo Cristofori a îmbinat modelul de bază al clavecinului cu mecanismul cu ciocănele al clavicordului, folosind pentru lovirea coardelor ciocănele de lemn acoperite cu piele. El şi-a numit invenţia gravicembalo col piano e forte (clavecin cu piano şi forte), prescurtat pianoforte, sau pian. Se obţinuse deci un instrument de o sonoritate mai amplă, mai bogată, ce putea emite sunete de intensităţi variate.
Din nefericire, Cristofori nu a trăit suficient de mult ca să vadă succesul de care avea să se bucure noul lui instrument. Întrucât puţini se arătau interesaţi de invenţia lui, Cristofori s-a întors la construirea de clavecine. La aproape 30 de ani de la naşterea primului pian, constructorul german de orgi Gottfried Silbermann a reexaminat modelul pianului şi a început să construiască şi el piane. Nici meşterii din Germania şi Austria nu s-au lăsat mai prejos, realizând un model mai mic şi mai uşor, numit pian pătrat.
În Anglia îşi desfăşura activitatea un alt grup de constructori de piane. Aceştia emigraseră din Germania spre sfârşitul secolului al XVIII-lea. Unul dintre ei, Johannes Zumpe, a elaborat un tip de pian pătrat ce s-a vândut foarte bine. Sébastien Erard din Franţa şi alţi constructori din Europa şi America au adus şi ei unele îmbunătăţiri. Iscusitul tâmplar de mobilă fină, scoţianul John Broadwood, şi-a dat seama că pianul avea să fie ideal pentru tinerele doamne din clasa de mijloc, recent îmbogăţită. La puţin timp, compania lui era angrenată în producerea unui mare număr de piane pătrate şi piane cu coadă.
Pianul începea să câştige teren în cercul compozitorilor. Când Wolfgang Amadeus Mozart a vizitat atelierul bavarez al lui Johann Stein, în 1777, pentru a încerca noul instrument, tânărul muzician a fost impresionat. Nu după mult timp, compunea muzică pentru pian. În doar patru ani, Mozart a scris nu mai puţin de 15 concerte pentru pian! Totuşi, după numai câţiva ani, cel care avea să arate lumii calităţile noului instrument era Ludwig van Beethoven. Sub degetele maestrului, pianul prindea viaţă, iar sunetele căpătau virtuţi vocale. Iată instrumentul mult aşteptat de lumea muzicii. Scenele vibrau acum cucerite de un nou curent: muzica romantică, pasională, inspirată de pian. Frédéric François Chopin, renumitul „bard al pianului“, a găsit în acest instrument mijlocul desăvârşit de a-şi exprima gândurile şi trăirile.
Din nefericire, cadrul de lemn şi coardele subţiri nu supravieţuiau interpretării pline de patos din timpul unui concert. Prin urmare, fabricanţii de instrumente au început să folosească tije metalice de susţinere până când s-a elaborat cadrul de metal dintr-o singură bucată. Acum ei puteau folosi coarde mai groase şi ciocănele mai grele pentru a obţine sunete de o mai mare intensitate. Aceste sunete, de altfel destul de aspre, au fost corectate prin acoperirea ciocănelelor cu fetru. Dispunerea pe diagonală a coardelor mai lungi peste cele scurte a contribuit mult la îmbunătăţirea calităţii sunetului şi la economisirea de spaţiu. Astfel şi-a făcut apariţia pianul modern şi, odată cu el, pianiştii de renume. Sălile de concerte erau acum arhipline de melomani entuziasmaţi de noua artă pianistică. Între timp, pentru a satisface uriaşa cerere de piane, meşterii din Europa şi America au început să producă în masă râvnitul instrument
Pianul
La începutul secolului al XX-lea, în fiecare casă trebuia să existe un pian, ca simbol al statutului social, indiferent dacă cineva ştia să cânte la el sau nu. Pianiştii erau foarte căutaţi pentru a întreţine clienţii şi călătorii, pentru a realiza fundalul sonor al filmului mut nou apărut şi pentru a da lecţii unui număr crescând de iubitori de muzică. Reuniunile de familie gravitau în jurul pianului, iar amatorii îşi prezentau propriile compoziţii. Se compunea întruna muzică pentru pian. Mai mult, instrumentul a inspirat noi stiluri de interpretare, de o mare varietate, precum sincopatul ragtime atât de atrăgător, lentul blues sau ritmicul boogie-woogie.
Declinul pianului a început să se facă simţit după primul război mondial. De la o excepţională producţie de 600 000 de piane pentru întreaga lume în anul 1910, vânzările de piane au scăzut treptat. În lumea divertismentelor, pianul a fost înlocuit de fonograf, radio, casetofon şi, în cele din urmă, de televizor. Dar asta nu a însemnat nici pe departe apusul epocii pianului. Progresele tehnice înregistrate după al doilea război mondial au reînviat interesul oamenilor faţă de acest instrument. În 1980 s-au produs peste 800 000 de piane. Azi, pianele mai uşoare se fac din plastic şi din aliaje, iar clapele albe sunt acoperite cu material sintetic, nu cu fildeş. Japonia a devenit unul dintre cei mai mari producători de piane, iar China l-a adoptat ca „rege al instrumentelor“.
capătă popularitate

Lie to me

Lie to me("Minte-ma") este un alt serial preferat pe care il urmaresc.
Lie To Me este un serial de televiziune american. Personajul principal este Doctorul Cal Lightman, care ajutat de colega sa Dr. Gillian Foster, detecteaza inselaciunile, minciunile oamenilor analizand limbajul corpului si microexpresiile, si isi foloseste acsete talent in favoarea clientilor sai (ca de exemplu politia). Cal si Gillian o angajeaza pe Ria, care se pare ca are un talent innascut in detectarea minciunilor. Intre cei doi se pare exista cateodata divergente, poate pentru ca Cal atrebuit sa invete tot ceea ce stie, pe cand Ria are un ochi format. Pe parcursul episoadelor, echipa rezolva diferite cazuri, de la crime la cazuri nu atat de grave. Personajul principal este bazat pe Paul Ekman, un cunoscut psiholog si expert in citirea limbajului corpului si a expresiilor faciale

marți, 1 martie 2011

1 Martie - Istoric

Originile sărbătorii mărţişorului nu sunt cunoscute exact, dar se consideră că ea a apărut pe vremea Imperiului Roman, când Anul Nou era sărbătorit în prima zi a primăverii, în luna lui Marte. Acesta nu era numai zeul războiului, ci şi al fertilităţii şi vegetaţiei. Această dualitate este remarcată în culorile mărţişorului, albul însemnând pace, iar roşu — război. Anul Nou a fost sărbătorit pe 1 martie până la începutul secolului al XVIII-lea.
Cercetări arheologice efectuate în România, la Schela Cladovei, au scos la iveală amulete asemănătoare cu mărţişorul datând de acum cca. 8 000 ani. Amuletele formate din pietricele vopsite în alb şi roşu erau purtate la gât. Documentar, mărţişorul a fost atestat pentru prima oară într-o lucrare de-a lui Iordache Golescu. Folcloristul Simion Florea Marian presupune că în Moldova şi Bucovina mărţişorul era compus dintr-o monedă de aur sau de argint, prinsă cu aţă albă-roşie, şi era purtat de copii în jurul gâtului. Fetele adolescente purtau şi ele mărţişor la gât în primele 12 zile ale lui martie, pentru ca mai apoi să îl prindă în păr şi să-l păstreze până la sosirea primilor cocori şi înflorirea arborilor. La acel moment, fetele îşi scoteau mărţişorul şi-l atârnau de creanga unui copac sau altul, iar moneda o dădeau pe caş. Aceste „ritualuri” asigurau un an productiv.
În prezent, mărţişorul este purtat întreaga lună martie, după care este prins de ramurile unui pom fructifer. Se crede că aceasta va aduce belşug în casele oamenilor. Se zice că dacă cineva îşi pune o dorinţă în timp ce atârnă mărţişorul de pom, aceasta se va împlini numaidecât. La începutul lui aprilie, într-o mare parte a satelor României şi Moldovei, pomii sunt împodobiţi de mărţişoare.
În Republica Moldova, în fiecare an are loc festivalul muzical „Mărţişor”, care începe pe data de 1 martie şi durează până la 10 martie. În acest an, festivalul se află la ediţia a 44-a.
În unele judeţe ale României, mărţişorul este purtat doar primele două săptămâni. În localităţile transilvănene mărţişoarele sunt atârnate de uşi, ferestre, de coarnele animalelor domestice, întrucât se consideră că astfel se pot speria duhurile rele. În judeţul Bihor de crede că dacă oamenii se spală cu apa de ploaie căzută pe 1 martie, vor deveni mai frumoşi şi mai sănătoşi. În Banat fetele se spală cu zăpadă pentru ca să fie iubite. În Dobrogea mărţişoarele sunt purtate până la sosirea cocorilor, apoi aruncate în aer pentru ca fericirea să fie mare şi înaripată.În zona Moldovei pe 1 martie se oferă mărţişoare băieţilor de către fete, aceştia oferind la rândul lor fetelor mărţişoare de 8 martie (o mică diferenţă faţă de restul ţării).

marți, 15 februarie 2011

Optimismul


"O inima vesela este un bun medicament"
Optimismul este definit drept "atitudine a omului care priveste cu incredere viata si viitoru; tendinta de a vedea latura buna, favorabila a lucrurilor" (DEX). Cum reactioneaza o persoana optimista cand are un esec? Nu crede ca totul se termina aici. Aceasta nu inseamna ca refuza sa vada realitatea ci, dimpotriva, inseamna ce o accepta si analizeaza lucrurile. Apoi, daca situatia ii permite, ia masuri ca sa schimbe sau chiar sa imbunatateasca lucrurile.Ne afecteaza optimismul sanatatea si bunastarea? Da! O echipa de specialisti de la Clinica din Mayo din Rochester (Minnesota, SUA) a efectuat un studiu pe un lot de peste 800 de pacienti, timp de 30 de ani. Concluzia studiului? Persoanele optimiste au o sanatate mai buna si traiesc mult mai mult. De asemenea, cercetatorii au constatat ca optimistii fac fata mai bine stresului si sunt mai putin predispusi la depresie.
Cateva sugestii pentru a fi mai optimisti
  • Cand iti vine in minte gandul ca nu te vei putea bucura de ceva sau ca nu vei reusi sa faci un anumit lucru, respinge-l imediat! Gandeste-te, mai degraba, ca vei avea succes!
  • Cauta sa gasesti placere in ceea ce faci. Indiferent de munca pe care o efectuezi, straduieste-te sa gasesti acele aspecte legate de ea care iti aduc satisfactii!
  • Alege-ti prietenii dintre cei care privesc viata cu optimism!
  • Cand poti schimba lucrurile, actioneaza! Dar cauta sa accepti situatiile pe care nu le poti schimba!
  • Noteaza zilnic trei lucruri frumoase care ti s-au intamplat!

Lumea in obiectiv

Salut! Poate va intrebati la ce ma refer cu 'Lumea in obiectiv'...Ei bine, aceasta va fi o noua rubrica in care vor aparea curiozitati despre tot felul de lucruri (oameni, animale,antichitati etc). Poate suna ciudat, dar veti vedea ca e destul de interesant. Enjoy!
  • Siesta va poate salva viata- Un studiu efectuat asupra a 23 000 de barbati si femei din Grecia a dezvaluit ca riscul deceselor cauzate de infarct scade cu pana la 37% in cazul persoanelor care se odihnesc dupa pranz de cel putin trei ori pe saptamana."Exista numeroase dovezi ca atat stresul acut, cat si cel cronic pot duce la aparitia unor afectiuni cardiace", explica Dimitrios Trichopoulos, cercetator si epidemolog la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii Harvard(SUA). El adauga: "Siesta poate diminua stresul, reducand astfel rata mortalitatii cauzate de bolile de inima".
  • Corpul uman se poate vindeca singur! "Organismul uman este capabil sa vindece 60-70% dintre afectiunile de care sufera!", declara profesorul Gustav Dobos, medic primar la Spitalul pentru Mineri din Essen(Germania). Se spune ca, in acest scop, corpul secreta intre 30 si 40 de "medicamente", precum cortizonul si unele substante care previn formarea pietrelor la rinichi. Desi cercetatorii inteleg unele fenomene ce insotesc procesul natural de vindecare, multe raman necunoscute. Oamenii de stiinta au observat ca este vorba de :o complexa interactiune intre hormoni, mesageri ai sistemului imunitar si celule ucigase", precizeaza revista Vital. Ei insa adauga: "Nu e de neglijat nici rolul emotiilor si al starilor de dispozitie". Totusi, revista mai semnaleaza ca stresul si problemele personale pot "slabi sistemul imunitar pe termen lung".
  • Calculator astronomic antic- In 1901, cativa scufundatori aflati in cautarea buretilor-de-mare au scos la suprafata un artefact degradat, provenind de pe o nava romana antica, naufragiata in largul unei insule grecesti. Obiectul, ce dateaza din secolul al II-lea i.Hr., este de fapt un calculatori astronomic, uluitor de complex. Oamenii de stiinta au studiat recent acel mecanism folosind tomografia computerizata de inalta rezolutie si au descoperit ca era alcatuit din cel putin 30 de roti dintate din bronz, fixate initial intr-o carcasa de lemn. Aparatul putea identifica cu precizie pozitia soarelui si a lunii, precum si momentul producerii eclipselor de luna si de soare. Potrivit revistei Nature, mecanismul este "mult mai complex decat toate aparatele care s-au produs cel putin 1000 ani dupa aceea".
  • Zborurile de noapte si incalzirea globala-Dârele de aburi condensati, lasate pe cer de avioanele cu reactie, afecteaza temperatura atmosferica, precizeaza revista Scientific American. Ziua, acestea reflecta razele soarelui, ducând la racirea atmosferei. Noaptea insa retin caldura sub ele. Cercetatorii britanici au descoperit ca "incalzirea atmosferei provocata de zborurile dintre orele sase seara si sase dimineata reprezinta 60-80% din incalzirea cauzata in general de traficul aerian, desi zborurile de noapte nu reprezinta decat  un sfert din numarul total de zboruri", precizeaza articolul.
  • Se descopera mii de specii!-In fiecare an se descopera aproape 17 000 de specii, anunta ziarul Fenua din Tahiti. Cam trei sferturi dintre ele sunt insecte; totusi, printre speciile descoperite se numara si circa 450 de vertebrate, inclusiv 250 de specii de pesti si cam 20-30 de mamifere. Doua treimi din aceste mamifere sunt rozatoare si lilieci, iar, "anual se descopera, in medie, cate o specie din ordinul primatelor", ceea ce in opinia multor oameni de stiinta reprezinta un lucru uimitor, mai preciza ziarul. Lista descoperirilor include si specii de arbori si plante.

The Penguins of Madagascar

Spre deosebire de cealalta postare, aceasta poate pare mai...ciudatica si puerila. Ideea este ca eu inca ma uit la desene animate...In toata lumea este cate un copil, nu?...Facut dupa filmul "Madagascar", serialul "The Penguins of Madagascar" ii prezinta pe cei patru pinguini de la Zoo din New York care se cred agenti secreti, sub acoperire, trimisi la zoo pentru diferite misiuni. Este un serial de comedie, foarte simpatic. In el apare si 'King Julien', un lemur venit din Madagascar. Acesta, in tara sa natala, era rege(de unde si numele sau).Din aceasta cauza, el se crede si regele gradinii zoologice din New York. King Julien este prostut, cu o voce de arab care stalceste engleza.

HOUSE M.D.

Dr. House este unul dintre serialele preferate, pe care il urmaresc...Bine, nu il urmaresc la TV, ci am inceput de anul trecut sa ma uit, si am vazut 5 sezoane. Unii spun ca personajul principal (House) este prea direct, ipocrit, egoist, dar  mie mi se pare realist si chiar amuzant (asta in serial, in realitate nu cunosc omul)...Sincer, eu recomand acest serial...Imi place ca, spre deosebire de alte seriale care au o actiune continua si te tin in suspans pana apare alt episod, dr. House prezinta in fiecare episod o actiune diferita, un alt caz pe care ''doctorul atotstiutor'' il rezolva in cele din urma, cu ajutorul echipei sale. Pentru cei care nu stiu despre ce e vorba, sau cei care cred ca stiu despre ce e vorba in House, am sa spun asa: in primul rand, este un serial foarte fain. House este cel mai important doctor in spitalul in care lucreaza, deoarece la el ajung toate cazurile care au trecut deja prin mainile a mai multi doctori, fara succes, acestia nereusind sa fac nimic. Misterele reprezinta intotdeauna un interes pentru House care rezolva intotdeauna cazurile care il incita si care ii starnesc imaginatia si ii dau de gandit. El ramane insa impasibil la sentimentele celor din jur, facand tot ce ii trece  prin cap si fiind de neoprit atunci cand are un scop. Are un singur prieten adevarat cu care se tachineaza deseori, acesta repetandu-i "Esti egoist. Maturizeaza-te si tu, si incearca sa te comporti ca o fiinta umana si rationala", cu toate ca tot ceea ce face House este sa rationeze. Uneori ,insa, unele cazuri chiar il sensibilizeaza. Alteori, determinarea unor pacienti de a ramane inradacinati in faptul de a avea credinta in ceva sau cineva mai mare, puternic si magic il exaspereaza pe House, parerea lui finala fiind ca "Toti sunt niste idioti!".In fond, "Dr. House" este un serial interesant, care te tine in suspans si care te amuza prin comportamentul doctorului atotstiutor, care refuza sa se maturizeze...Daca am starnit cuiva interesul, atunci vizionare placuta!

luni, 14 februarie 2011

14.02.2011

Va mira titlul postarii? Pai, pana la urma, blogul meu nu se numeste ''Un jurnal''?? Parca asa isi notau toti cei care scriau un jurnal,cred....Oricum, din moment ce un titlu mai original nu mi-a venit in minte, am scris si eu data de 14 februarie...O zi ca oricare alta, nu? Pai, de ce ar fi mai speciala?...Ooricum, azi a fost nasol...Nu am ceva cu nicio persoana, pur si simplu urasc lunea, pentru ca e inceputul saptamanii...Ironia e ca anul trecut iubeam zilele de luni, pentru acelasi motiv pentru care le urasc acum...Ironic, nu? A fost o zi ca oricare alta, petrecuta pe jumatate la scoala, unde nu am facut nimic, decat putina galagie la fizica...Apoi acasa, facand nimic atat de interesant incat sa merite postat pentru toata lumea...

sâmbătă, 12 februarie 2011

Viata de liceu

Salutare,din nou...A inceput weekend-ul, iar asta e un lucru bun...Reusesc si eu sa dorm mai mult, spre deosebire de zilele de lucru, cand ma trezesc la 6, ca sa merg la liceu...Ironia e ca tot intarzii aproape in fiecare zi la ore :)...Ah, liceul! Se spune ca in liceu ai parte de o frumoasa  perioada in viata, cu prieteni cu care te distrezi si profesori amuzanti, iar clasa a 9-a ar fi cea mai tare clasa din toata scoala. Oare sa fie asa? Mie, una, nu mi se pare chiar asa...Sincer, as prefera sa fac din nou clasa a 8-a decat clasa a 9-a. Nu stiu de ce...Poate pentru ca am avut asteptari prea mari de la liceu, crezand ca o sa fie ceva extraordinar...Cand colo, e ca si cum as incepe clasa intai...Dar, ce sa spun, abia am intrat la liceu si mai am 3 ani si jumatate de petrecut. Multe lucruri se pot schimba, nu-i asa?

vineri, 11 februarie 2011

Dear Diary!

Buna, din nou! Tocmai mi-am actualizat blogul, sau mai bine zis, am inceput sa lucrez la el. E destul de distractiv sa lucrezi la un blog, desi nu credeam niciodata ca voi avea unul! Ce este un blog, pana la urma? Un fel de jurnal,nu? Atunci, sa va povestesc si eu cate ceva....
Semestrul 2 din anul acesta scolar a inceput! Nu-mi vine sa cred cat de repede a trecut primul! Parca ieri faceam primii pasi in noul liceu, simtindu-ma ca un copil care intra in clasa intai...Oricum, ma bucur ca am reusit sa ma integrez in noul colectiv, unde mi-am facut si cativa amici. Era ciudat la inceput, abia ne vazusem noua diriginta, nu cunosteam niciun profesor sau ce toane are...Insa am ajuns sa-i cunosc pe toti cu toanele lor! Asa  ca ma simt ''de-a casei'' acum. Dupa cum spuneam, e ciudat ca a inceput semestrul 2 si nu am nicio nota...deocamdata...
Saptamana aceasta a fost destul de distractiva, am schimbat colega de banca(temporar) si am invatat cateva trucuri cu cartile de joc! Sa nu mai spun de ziua de joi, cand la ora de istorie doamna profesoara a dat afara vreo 7 elevi din cauza ca acestia nu aveau uniforma(si sunt sigura ca nu era nici in toane bune...).Apoi vineri a fost fain, am citit o compunere in fata clasei si am jucat cateva jocuri faine cu colega de banca...Bine ca nu am facut nici ultima ora, nu mai aveam chef...Ok, cam atat pentru astazi...Ne mai vedem!

miercuri, 9 februarie 2011

Salut!

Este primul meu blog...Sper sa placa la cei care il vor vizita...Nu promit ca o sa fie extraordinar, dar ma voi stradui...!