marți, 15 februarie 2011

Optimismul


"O inima vesela este un bun medicament"
Optimismul este definit drept "atitudine a omului care priveste cu incredere viata si viitoru; tendinta de a vedea latura buna, favorabila a lucrurilor" (DEX). Cum reactioneaza o persoana optimista cand are un esec? Nu crede ca totul se termina aici. Aceasta nu inseamna ca refuza sa vada realitatea ci, dimpotriva, inseamna ce o accepta si analizeaza lucrurile. Apoi, daca situatia ii permite, ia masuri ca sa schimbe sau chiar sa imbunatateasca lucrurile.Ne afecteaza optimismul sanatatea si bunastarea? Da! O echipa de specialisti de la Clinica din Mayo din Rochester (Minnesota, SUA) a efectuat un studiu pe un lot de peste 800 de pacienti, timp de 30 de ani. Concluzia studiului? Persoanele optimiste au o sanatate mai buna si traiesc mult mai mult. De asemenea, cercetatorii au constatat ca optimistii fac fata mai bine stresului si sunt mai putin predispusi la depresie.
Cateva sugestii pentru a fi mai optimisti
  • Cand iti vine in minte gandul ca nu te vei putea bucura de ceva sau ca nu vei reusi sa faci un anumit lucru, respinge-l imediat! Gandeste-te, mai degraba, ca vei avea succes!
  • Cauta sa gasesti placere in ceea ce faci. Indiferent de munca pe care o efectuezi, straduieste-te sa gasesti acele aspecte legate de ea care iti aduc satisfactii!
  • Alege-ti prietenii dintre cei care privesc viata cu optimism!
  • Cand poti schimba lucrurile, actioneaza! Dar cauta sa accepti situatiile pe care nu le poti schimba!
  • Noteaza zilnic trei lucruri frumoase care ti s-au intamplat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu